WrongTurn4
Det är vinterlov, och ett gäng ungdomar beger sig på en utflykt på sina snöskotrar. Tyvärr råkar dom köra vilse, och hamnar tillslut i en rejäl snöstorm. Allt verkar inte vara helt kört, då dom råkar på ett övergivet mentalsjukhus ute i skogen. Dom bestämmer sig för att spendera natten i byggnaden och vänta ut stormen. Dock råkar stället inte vara HELT övergivet. Tre galna kannibalfreaks bor i fasaden, och de tänker nämligen göra festlig måltid av besökarna.

Detta är en prequel till första Wrong Turn filmen, och handlar just om de tre freaksen som ställer till med massaker i originalet. Tyvärr dyker inte originalskådisarna upp bakom maskerna, utan istället får vi mediokra ersättare i ännu mer medioker freak make-up, som är av betydligt sämre klass än Stan Winston´s fantastiska verk i första filmen.

Och tyvärr är det mer än make-up effekterna som är av usel nivå. Originalet från 2003 är en av mina absoluta favoritslashers från 2000-talet. Helt i klass med de gamla godingarna från tidigt 80-tal. Tvåan höll inte riktigt samma klass, men trots detta en redigt underhållande och splattrig skräckis gjord med glimten i ögat. Efter de första två hade jag rätt stora förhoppningar på fortsättningar till denna serie. Tyvärr stöp kvalitén rejält i trean, som bara kändes halvfärdig. Och de usla CGI splattereffekterna gjorde inte saken bättre. När nyheten av 4:an dök upp, regisserad av samma snubbe som gjorde 3:an, höll jag förväntningarna i botten. Tyvärr hjälpte detta inte, då 4:an, får del 3 att framstå som ett mästerverk i jämförelse. Horribelt uselt manus och sinnesjukt korkade och mediokra karaktärer, gör att filmen blir en rejäl plåga att gå igenom. Att det tar nästan 50 minuter innan den riktiga massakern kommer igång, gör ju inte direkt saken roligare. När helvetet väl bryter löst för ungdomarna, så finns det ett par schyssta mordscener som gör att jag ändå ger filmen ETT poäng i betyg. Tyvärr gör ett par usla CGI splattereffekter att jag nästan vill ta tillbaks den poängen. Detta är ett prakt exempel på vad som gått fel med denna genre de senaste 20 åren. Som botemedel från den ångest som denna film framkallar, så rekommenderar jag en titt på vilken slasherfilm som helst från guldperioden 1980-1982.

Måtte Djävulen ta dom, om dom spelar in en 5:e film, med samma team!


Även om du, som jag, är ett fan av originalet, så ge fan i att se denna sörja. När sluttexterna äntligen började rulla så kändes det som att jag ville lägga mig i fosterställning på golvet och gråta en skvätt. 93 långa minuter som jag ALDRIG kommer att få tillbaks…

[betyg=1]


· Regi: Declan O´Brien
· Manus: Declan O´Brien
· Skådespelare: Dean Armstrong, Kristen Harris
· Längd: 93
· IMDb-länk
· Trailer
Svante Skoog
Galen Heavy Metal dåre, som är redigt svag för gamla Hong Kong-rullar och Italienska skräckklassikers sedan VHS-tidens glansdagar!
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden