leslie vernon

Det är den tid på året då nollor vallas runt bland spritfester och universitetskorridorer. Något som självklart kan få återspeglas i denna veckas helgräddare, vad passar då bättre än ett slasher-tema för detta ändamål? Så följ med på denna veckas något undervisande helgräddare!

Det blir alltså en något speciell helgräddare denna vecka. Den här gången har jag inte letat efter heta nyheter eller de bästa klippen, utan jag har letat efter bra jävla slasher-film! Så saknas någon av dessa filmer i samlingen är det bara till att komplettera på en gång!

Först ut den här veckan tar vi oss till Camp Crystal Lake och då givetvis Fredag den 13:e. Vem hade kunnat ana att denna film skulle yngla av sig i vad som kan kännas oändlighet? Svaret på den frågan borde vara: alla. Därför att ett perfekt slut gör att den här slashern hör hemma i din filmhylla! När du ändå håller på kan du ju passa på att plocka upp Fredag den 13:e 2 och 3 från Discshop, just nu på kampanj för 99 kr/st.

Hos Ginza kan vi passa på att plocka på oss både Carpenters fantastiska original samt Zombies underbara re-make. Du får båda filmerna för 39 spänn, alltså helt överkomligt med tanke på att det endast rör sig om DVD-releaser.

När jag letade runt bland trevliga Terror på Elm Street-utgåvor så snubblade jag tillslut över Discshops boxerbjudande. För 99 kronor kommer du undan med 7 Terror på Elm Street-filmer, samma sida säljer den första Terror på Elm Street för 59 kronor, det innebär alltså att du betalar 5,7 kr per övrig film i denna box. En bra deal helt enkelt.

När det gäller den utlovade undervisningen kommer den i form utav följande tips: Going to pieces, som beskrivs som den ultimata antologin för skräcksfilmsälskare.

Som avslutningstips har jag den fantastiska skapelsen: Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon, en film som länge gick mig förbi, och nu tyvärr verkar ha trillat bort från de flesta köp-siter. Tur då att Megastore fortfarande saluför denna annorlunda men underhållande slasher. Om du inte sett den här filmen, passa då på att införskaffa den innan det är för sent! Filmen bygger på en grymt kul idé. Och Robert Englund gör ett roligt inhopp. Köp den som DVD, eller som import-bluray hos Megastore.se

Björn Lundberg
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden