Getögat v39

Varje Söndag presenterar vi ett gäng filmer ni borde kasta ett getöga på för kommande vecka. Den här veckan är det nyutgåvor, eller snarare Blu-Ray-utgåvor som gäller. Klassiska filmer får sig en välbehövd och efterlängtad HD-upprustning, och går framförallt äntligen att få tag på igen. Det är Action för hela slanten som gäller då vi får se både Dolph Lundgren, Bruce Campbell och en dubbel dos Stallone!

Maniac Cop (2011-09-28)
En pyskopat är lös i New York, klädd som polis mördar han människor och gäckar stadens riktiga poliser. Utöver att undvika arrestering lyckas han dessutom gillra en fälla som gör Jack Forrest (Bruce Campbell) till huvudmisstänkt! Nu måste Jack lösa mysteriet med den galne mördaren för att rentvå sitt namn.
[pepp4]
DVD/BD Reg 2/B
· DVD/BD Combo 129 kr hos Discshop.se
Red Scorpion (2011-09-28)
Dolph Lundgren gör rollen som sovjetisk KGB-agent på uppdrag i Afrika för att mörda en lokal antikommunistrevolutionär. När han ser hur hans landsmän mördar oskyldiga byter han sida och ger sig ut på ett eget uppdrag, fyllt av explosioner och ‘röda’ floder… Filmen är regisserad av Joseph Zito som tidigare levererat klassiker som bl.a. Saknad i Strid, Invasion U.S.A. och Fredagen den 13:e del 4. Skrattaretande story, ostiga kommentarer och feta explosioner är att vänta!
[pepp5]
DVD/BD Reg 2/B
· DVD/BD Combo 129 kr hos Discshop.se
Assassins (2011-09-28)
Stallone vs Banderas i regi av Richard Donner (Dödligt Vapen-filmerna) med Julianne Moore i mitten i en kamp på liv och död. Robert Rath (Stallone) har fått nog av jobbet som yrkesmördare, känner att han blivit ”too old for this shit” som Murtaugh från Dödligt Vapen skulle ha sagt, och bestämmer sig för att göra ett sista jobb. Något han inte skulle ha gjort, den brutale Bain (Banderas) vill åt kvinnan Rath nu skyddar, och tänker inte ge sig förrän båda är döda!
[pepp4]
BD Reg B
· BD 149 kr hos CDON.com
The Specialist (2011-09-28)
The Specialist bygger på en väldigt enkel idé, att få in så många explosioner som möjligt i en film. Ray Quick (Stallone) är en bombexpert som använder sina väldigt speciella färdigheter för att ta hand om brottslingarna lagens arm inte kan nå för CIA:s räkning. Han skulle kunna gömma en bomb på din nästipp utan att du märkte det och spränga dig från jordens yta. Men han har pensionerat sig, lagt av. När Sharon Stone kommer in i bilden och ber honom spränga männen ansvariga för hennes föräldrars död tvekar han, när en f.d. kollega visar sig vara associerad med männen bestämmer han sig dock för att hjälpa henne.
[pepp3]
BD Reg B
· BD 149 kr hos CDON.com

*De brinnande kaststjörnorna representerar våra förväntningar på filmen

Marcus Svensson
Startade Violent Cinema 2008 för att skriva om filmerna andra siter missade. Frilansar som filmfotograf och planerar nu hockeyfrilla och Chuck Norris-skägg för att fullända sina rundsparkar.
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden