tiger 1

Det här inlägget är en del av listan “50 HK-Filmer” där vi listar 50 st Hong Kong-filmer du enligt oss måste se! Under ett uppdrag att frakta en stor summa pengar till en tvätt åt en Chinatown-gangster, blir den unge advokaten David, rånad på pengarna, samt att hans assistent blir mördad under dådet. David söker hjälp av sin polare från advokatskolan – Chow (Robin Shou).

Vad David inte vet om är att Chow är den som ligger bakom rånet. Även ex-snuten Donnie (Yen) och hans söta advokat Tracy råkar snubbla in i härvan av misstag. Och efter en jäkla massa missförstånd tvingas de, tillsammans med David att fly från både polisen och Chow´s hantlangare i jakten på pengarna och en chans att rentvå sina namn.

”Tiger Cage 2″ är, likt ”In the Line of Duty” filmerna, helt fristående. Endast temat med gangsters och korruption, är en röd tråd genom serien. Och även om Donnie Yen är med i första filmen, så spelar han här en helt annan roll. Till skillnad mot del ett och tre, som mer lutar åt thriller-hållet, så levererar Woo Ping en redig actionrökare med glimten i ögat och ett högt tempo. Humorn i filmen ballar aldrig riktigt ur på samma sätt som det annars kan göra i HK-filmer från denna tidsepok, utan balanseras väl med allvaret i storyn. Donnie Yen är som vanligt i toppform och lyckas lika väl med komiken som med sina fantastiska sparkar och slag.

Ett par höjdpunkter i filmen är den snygga svärdsfighten mellan Donnie och John Salvitti, samt en redigt hård konfrontation mot Michael Woods (In the Line of Duty 4 m.m.). Robin Shou (Mortal Kombat) är ruggigt bra och härligt ond i rollen som Chow, och även han levererar hårt i fighterna. Det bjuds även på en par snygga gunplay-scener i gammal hederlig John Woo-stil som extra grädde på moset. Om ni tycker att filmens soundtrack påminner om något emallanåt, så behöver jag bara nämna ”Tango & Cash” ;)

Älskar ni filmer som ”Royal Warriors” och ”In the Line of Duty 4″, så lär ni även gilla denna. Donnie är i högform och den är tillsammans med ”Duty 4″ hans bästa inom 80tals-snutaction.
[betyg=4]


IMDb-Betyg: 7/10
Längd: 95 min
Regi: Woo-ping Yuen
Manus: Kwong Kim Yip, Fong Chi-Ho
Skådespelare: Donnie Yen, Rosamund Kwan, David Wu, Robin Shou

Svante Skoog
Galen Heavy Metal dåre, som är redigt svag för gamla Hong Kong-rullar och Italienska skräckklassikers sedan VHS-tidens glansdagar!
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden