LostBladesmanHeader
Jag är långt ifrån insatt i Kinesisk historia, men kände till historien någorlunda från John Woo’s Red Cliff. Med det i åtanke blev jag något förvirrad då filmen inte målar upp samma bild av karaktärerna som återfinns i båda filmerna. Jag bestämde mig därmed för att fokusera på filmen istället för det historiska. Cao Cao försöker ena Kina, lättare sagt än gjort. För att åstadkomma det måste han få rätt folk (läs: Guan Yu) på sin sida, en legendarisk general som slåss för folket och rättvisan, gestaltad av Donnie Yen. Med sin list snärjer han Guan Yu som börjar utföra uppdrag åt honom, så länge han själv anser att ändamålet helgar medlen.

Det är svårt att sätta fingret på Cao Cao, är han ond eller god? Han visar upp tydliga exempel på båda, vilket gör honom till en mycket intressantare karaktär än huvudpersonen Guan Yu, lyckligtvis väger Guan Yu upp för sin brist på karaktär i sin förmåga att sparka röv! Hans vilja att vinna låter honom överkomma alla hinder, oavsett fiendens styrka och mängd kan man räkna med att han är den siste som står på stridsfältet. Just striderna är filmens stora behållning, fantastiskt koreograferade av Donnie Yen själv är de både uppfinningsrika, brutala, snygga och som alltid när Yen är inblandad, levererade med rejäl tyngd.

The Lost Bladesman lyfter aldrig riktigt utan känns som den går på halvfart och känns något rörig. Grymma actionscener väger upp för andra brister och ser till att filmen underhåller även om det inte är något som ligger kvar i tankarna när filmen är över.
[betyg=3]

Filmen är inte släppt i Sverige men finns som Region 2 och kan köpas från bl.a. Discshop.


· Regi: Felix Chong, Alan Mak
· Manus: Felix Chong, Alan Mak
· Skådespelare: Donnie Yen, Andy On, Wen Jiang
· Längd: 109 min
· IMDb-länk
· Trailer
Marcus Svensson
Startade Violent Cinema 2008 för att skriva om filmerna andra siter missade. Frilansar som filmfotograf och planerar nu hockeyfrilla och Chuck Norris-skägg för att fullända sina rundsparkar.
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden