amer-tavling

”First things first, where’s the shitter” som Fat Bastard skulle sagt, vi har två vinnare att annonsera för Ittenbach-tävlingen! Likt våra tidigare tävlingar har vi låtit slumpen avgöra vem som vunnit, och innan vi kommer till det, vill vi passa på att tacka alla som deltog och gav oss en inblick i vad ni vill ha på Violent Cinema. Mer artiklar och ett diskussionsforum var alla ganska eniga om, något vi förstås tar till oss och tänker fixa, så håll utkik efter nyheter här på sidan framöver. Så var det vinnarna då! Stort grattis till Fredrik ”Mutilator_75″ och Stefan ”Gorezone76″ som båda får Olaf Ittenbachs första 3 filmer! Den mäktiga tärningen valde er denna gång.

För er som blint följer mina filmbetyg och prompt vägrar bilda er egna uppfattning om en film är den här veckans tävling helt meningslös. Jag tokdissade nämligen Amer som meningslöst dravel (och Svante höll med mig, klicka för recension). Vi verkar dock vara en smärtsamt tydlig minoritet i vårt tycke gällande Amer, då den istället tokhyllas av ”alla” andra. Bl.a. Tarantino har haussat filmen, hans filmsmak är å andra sidan ofta obegriplig dock, men alla har rätt till sin filmsmak, likaså Tarantino, och med tanke på att Violent Cinema alltid proklamerat kärlek till film som i folkmun ofta kallas skit ska vi väl inte kasta sten i glashus när det gäller det här ämnet.

Hur fan vinner jag filmen då!? Enkelt! Ta ett lugnt andetag, lyssna på lite klassisk Giallo-musik från Goblin, och lämna sen en kommentar där du berättar vilken Giallo-film som är din absoluta favorit! Du måste inte skriva något långt om varför o.s.v. det räcker med titeln om du känner för det. Det är förstås roligare om du skriver lite mer om varför och delar med dig av dina tankar, vinnaren bestäms dock, precis som tidigare tävlingar av den underbara slumpen. (glöm inte att vi måste kunna nå dig via mailen du anger)

Jag kan börja med min favorit, Dario Argentos oförglömliga klassiker Tenebre! Visst, jag kan anklagas för att vara tråkig i mitt val här, men då får jag väl vara tråkig för den är helt enkelt fantastisk och jag nynnar fortfarande på titellåten lite då och då fastän det var ett bra tag sedan jag såg filmen. Att alltid lika sköna John Saxon är med i filmen gör det inte direkt sämre heller.

Marcus Svensson
Startade Violent Cinema 2008 för att skriva om filmerna andra siter missade. Frilansar som filmfotograf och planerar nu hockeyfrilla och Chuck Norris-skägg för att fullända sina rundsparkar.
Dela:
Pusha
 • patrik hådell

  Jag har egentligen tre giallo favoriter som jag gärna tipsar om när folk undrar över bra giallos, Tenebre, A blade in the dark och Stage fright. Och ska jag bara välja en nu så tar jag A blade in the dark, mest för att det var ett tag sedan jag såg den men varje gång jag ser den blir jag lika underhållen, en helt enkelt fantastisk film som bör stå i varje filmsamling. //Patrik Hådell mr_rancid@hotmail.com 

 • Fredrik

  Violent Rome (aka Roma Violenta, Forced Impact, Violent City, Rottereden) är underbar och huvudpersonen har en alldeles gudomlig mustasch, 

 • Johan

  Nästan omöjligt att svara på denna fråga, favoriten ändras från dag till dag (eller från gång till gång man tänker på det hela). Men för att bita i det sura äpplet får jag nog säga att Dallamanos What Have You Done to Solange? är favoriten just nu. Underbar film.

 • Hanna

  För mig är det stört omöjligt att välja någon annan än Deep Red, den är helt sjukt bra. Jag tycker inte att varken mitt eller någon annans val är tråkigt, ni frågar ju efter vår favoritgiallo och då blir det just det ni får. Precis som i Tenebre är också Goblins musik oförglömlig och så in i bomben bra.

 • Anonym

  ”Deep Red”.

 • Sophia

  bird with the crystal plumage

 • Michael

  Min favorit är en tidig Argento; Cat o´nine tails med den alltid lika sympatiske Karl Malden.

 • Anonym

  Tävlingen är nu avslutad och vi tackar alla som deltog. Stort grattis till Hanna som plockade hem vinsten. Ny tävling kommer upp nästa vecka så håll utkik efter det!

Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden