Tactical-Force-cover

Tactical Force bjuder på komik av oväntad kvalité. Stundvis är det mer parodi än actionfilm, främst när Steve Austins övermanliga supermacho-karaktär får spela ut och backas upp av sitt SWAT-team med Michael Jai White i täten som ultrakorkad supersnut. Många skratt är att vänta men hur fungerar filmen i sin helhet och, framförallt, som actionfilm?

De delar av filmen när man verkligen spelar på de nämnda karaktärerna är helt enkelt briljanta, det finns inga andra ord för det. Steve Austin lyser från första sekund i filmen, och i de scener då han får vara sin träskalle till supersnut är det svårt att göra annat än att älska filmen. ”You’re wasting my time, and what’s worse, you’re pissing me off!” är ett av många fantastiska citat från filmen. För att inte tala om öppningsscenen då de blir inkallade för att lösa ett gisslandrama i en mataffär. Austin tar telefonen från polisen som har kontakt med kidnapparna och säger åt polisen att ta ledigt resten av kvällen, följt av att lägga upp två alternativ för kidnapparen, det ena sämre än det andra. Han ger kidnapparen ungefär fem sekunder att ge något svar och säger sen att tiden är ute och att de kommer in. Vilket de gör, och tar hand om situationen på ett härligt övervåldsamt sätt vilket slutar i att alla kidnappare dör och och butiken skjuts sönder. Gisslan smått mörbultad och förskräckt, men räddad. Mission Accomplished! De väntar sig hyllningar, men får en ordentlig utskällning, som vanligt för genren, och tvingas därefter in i diverse program för att styra upp sitt beteende.

Personligen hade jag helst sett en hel film där de tog sig an situationer likt nämnda öppningsscen. Tyvärr går filmen in i en mer statisk situation och stannar upp rejält efter första halvtimmen, och tar sig aldrig riktigt ur den. Den fantastiska komiken dyker upp lite då och då men når inte riktigt samma höjder som tidigare, och actionscenerna är långt ifrån så upphetsande som man hoppats. Speciellt med sista tidens maniska genomgång av Hong Kong-filmer i jobbet med listan ”50 HK-filmer du måste se”.

En stor besvikelse är dessutom att det inte blev någon redig fight mellan Michael Jai White och Darren Shahlavi (spelar bl.a. bad guy i Ip Man 2). Istället blev det en ganska typisk Steve Austin-fight mellan honom och Keith Jardine (f.d. UFC-, nuvarande Strikeforce-fighter).

Grym inledning och stundvis fantastisk underhållande. Dessvärre stannar filmen upp ganska mycket när den kommer in i sin huvudstory och actionscenerna är inte riktigt så bra som de borde vara när Michael Jai White är med.
[nbetyg3]

Filmen finns som region 1/A. För de som inte har regionsfria spelare släpps den på region 2/B i Storbrittanien den 31:e oktober. Något svenskt datum finns inte än.


IMDb-Betyg: 4,3/10
Längd: 91 min
Regi: Adamo P. Cultraro
Manus: Adamo P. Cultraro
Skådespelare: Michael Jai White, Steve Austin, Michael Shanks, Lexa DoigMarcus Svensson
Startade Violent Cinema 2008 för att skriva om filmerna andra siter missade. Frilansar som filmfotograf och planerar nu hockeyfrilla och Chuck Norris-skägg för att fullända sina rundsparkar.
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden