Super-cover

Super är precis som Defendor och Kick-Ass en film om en vanlig människa, som får nog och bestämmer sig för att bekämpa brott iklädd trikåer. Likt Defendor (till skillnad från Kick-Ass) håller den fötterna på jorden, och låter aldrig sina superhjältar få några riktiga superkrafter, istället får de kämpa på med vad de har. Typ en rörtång, för att krossa skallen och få blodet att spruta på någon som går före i biokön. Rättvisa.

När Frank överges av sin fru för någon annan har han minst sagt svårt att hantera det. Han är övertygad om att de är ämnade för varandra och han tänker inte ge sig. Via en syn som involverar hentai-tentakler, öppnandet av Franks skalle och guds finger, blir han upplyst och inser att meningen med hans liv är brottsbekämpning under namnet Crimson Bolt. Lägligt nog är hans frus nya kille en brottsling.

Den bisarra kontrasten mellan det lågmälda drama som är Franks liv, och det brutala och alltid grafiska våld som visas upp när han är Crimson Bolt gör det svårt att inte skratta högt när smällarna kommer. Uppfinningsrikedomen och den komiska timingen gör dessutom sitt för att förstärka den känslan.

Välspelat, ärligt, brutalt och fantastsikt roligt! Vad Kick-Ass utgav sig för att vara, en superhjältefilm utan superkrafter.
[betyg4]


IMDb-Betyg: 7/10
Längd: 96 min
Regi: James Gunn
Manus: James Gunn
Skådespelare: Rainn Wilson, Ellen Page, Liv Tyler, Kevin Bacon

Marcus Svensson
Startade Violent Cinema 2008 för att skriva om filmerna andra siter missade. Frilansar som filmfotograf och planerar nu hockeyfrilla och Chuck Norris-skägg för att fullända sina rundsparkar.
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden