När jag först hyrde denna film, hade jag inte hört eller läst minsta pip angående denna film (det skulle visa sig varför), men rollistan såg ju hyfsad ut med en namnkunnigare rollista än snitt tv-filmen (för det är just vad detta är). T.ex. får vi se Casper Van Dien, den blonde hjälten från Starship Troopers samt Michael Rooker, bl.a. på tapeten som råskinnet Merle i The Walking Dead. Tillgängligheten är det heller inget fel på, hittade den häromdagen på SF Anytime och har sett den skymta på Voddler samt i diverse reahögar på elektronikvaruhusen.

Så… till filmen då. Den inleds med något som skulle kunna kallas för story (i Michel Bay mått) där vi får se två arkeologer i ett hus i skogen, omgivna av gamla indianartefakter, bli brutalt nedmejade av Ghostface från Scream? Nej, skenet bedrar, denna gummimask har inte samma mun… och gummimask… ja sämre kostym har nog inte skådats sen extramaterialet till The Predator släpptes. Nåväl, till häst fortsätter skelettmannen sin mördarturné.

Nu mobiliserar man ett team av kommandosoldater under nämnde Michael Rookers befäl som ska in i skogen för att hitta en annan specialstyrka som försvunnit… och det är nu det börjar bli riktigt roligt/dåligt. Soldatplattityder av allra sämsta sort varvas med sjukt dåligt klipp. Under denna del av filmen var jag tvungen att spola tillbaka 2 ggr och bekräfta några återanvända scener. Andra scener känns direkt malplacerade, är det ens från samma film? Snart sitter jag och skrattar högt åt spektaklet. Sedan håller den samma jämn-urusla nivå filmen ut.

Jag ger filmen ett lågt betyg. Faktum är att den faktiskt var mycket underhållande, men inte på det sätt som regissören avsett, och denne bör därför inte belönas. Men då jag ändå skrattade mer åt denna filmen än Adam Sandler nånsin kommer kunna klämma ur mig, så ger jag den en tröst-ninja!

Se den gärna för ett gôtt skratt, so bad it’s good!
[betyg=1]

Skeleton Man
· Regi: Johnny Martin
· Manus: Frederick Bailey
· Skådespelare: Michael Rooker, Casper Van Dien
· Längd: 89
· IMDb-länk
· Trailer
Matts Årling
Schleten nomad som gillar postapokalyptiska filmer.
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden