Royal-Warriors

Det här inlägget är en del av listan “50 HK-Filmer” där vi listar 50 st Hong Kong-filmer du enligt oss måste se! Royal Warriors är första delen i In the Line of Duty-serien, och precis som andra delar har den inte så värst mycket gemensamt med de andra filmerna, mer än att handla om någon CID-agent och vara en martial arts-actionfilm med mycket action och högt tempo.

Låt er för allt i världen inte avskräckas av det faktum att inledningen till filmen är ganska dålig, för det blir snabbt bättre, och bättre, och bättre. Faktum är att när inledningen är avklarad blåser följande timme förbi i ett så högt tempo att man knappt hinner uppfatta att nästan hela filmen gått innan man nått slutet då filmens tempo dras ner igen.

Michelle Yeoh, Michael Wong och Hiroyuki Sanada befinner sig alla på ett flygplan som kapas av ett par gangsters som försöker undvika fängelse. En situation de förstås måste göra något åt. Vad de inte vet är att de via sina heroiska insatser i att stoppa kapningen sätter måltavlor på sig själva, och måste genom resten av filmen ta reda på vilka som vill åt dem och varför för att rädda sina egna liv.

Precis som i fallet In the Line of Duty 4 som tidigare listats bland de 50 HK-filmerna, är det vansinnigt mycket action. Det är svårt att inte dra på smilbanden åt de galna stunts stackarna får genomlida för att underhålla tittarna. Utöver massa stunts är det dessutom mängder med martial arts-action av toppklass, Michelle Yeoh har sällan varit bättre, och här i sällskap av Sonny Chiba-protegen Hiroyuki Sanada (som de senaste åren börjat bli ett namn att räkna med för mer seriösa roller) som också gör ett fantastiskt jobb.

Vilda biljakter, galna stunts och fantastisk action gör det här till en måste film som du verkligen inte vill missa! Det enda som håller den från ännu högre betyg är den svaga inledningen och något utdragna slutet.
[betyg=4]


Royal Warriors / In the Line of Duty (1986)
IMDb-Betyg: 6/10
Längd: 96 min
Regi: David Chung
Manus: Kan-Cheung Tsang
Skådespelare: Michelle Yeoh, Michael Wong, Hiroyuki Sanada

Marcus Svensson
Startade Violent Cinema 2008 för att skriva om filmerna andra siter missade. Frilansar som filmfotograf och planerar nu hockeyfrilla och Chuck Norris-skägg för att fullända sina rundsparkar.
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden