Never-Back-Down-2-Jai-White_thumb

Michael Jai White hoppar in både framför och bakom kameran och levererar än en gång en suverän uppföljare till en medioker etta.

White spelar ”Case”, en f.d. MMA-mästare som det börjat gått utför med. Han bor i en husbil i ett förfallet industriområde, där han håller sig flytande genom att träna 4 killar inför den kommande MMA tävlingen ”The Beatdown. När Case blir falskt anklagad av korrumperade snutar, så inser killarna att det finns en förrädare i gruppen. Bland killarna ser vi Alex Meraz som ”Zack”, ex-boxaren som tvingades sluta pga risken att förlora synen. Den mobbade killen ”Justin”, spelad av Scott Epstein, jobbar i den lokala serietidningsbutiken, och har fått nog av att få stryk varje dag av busarna. Vi har även Todd Duffee som den talangfulle MMA-fightern ”Tim”, samt wrestlingkillen ”Mike” spelad av Dean Geyer.

Efter att ha varit med och styrt upp uppföljaren till ”Undisputed” med sin medverkan, bevisar White att han än en gång är mannen att vända sig till om man vill vända på steken och ge en medioker film en suverän 2:a. White har stöpt filmen i den gamla hederliga 80-tals genren (Bloodsport, Kickboxer), men samtidigt gett den en modern touch med suverän MMA-koreografi! Till skillnad mot 95% av övriga MMA-filmer som görs idag i Hollywood, så levereras filmen med tyngd, trovärdigt skådespeleri och bra manus. Filmen är inte felfri, men långt över den mediokra sörja som annars släpps i genren. Att filmen endast är gjort på ca 1/4 av originalfilmens budget syns inte, då den även piskar många storbudget filmer på fingrarna när det gäller snygg action.

Det här är en film för oss som växte upp med filmer som ”Kickboxer”, och som väntat i evigheter på att genren skulle komma på fötter igen. Så rusa till närmsta videobutik och införskaffa ett ex! Rekommenderas starkt!

Michael Jai White är på topp, och visar än en gång vart det skåpet ska stå inom modern Amerikansk Martial-Arts Action!
[betyg=4]


IMDb-Betyg: 5,6/10
Längd: 103 min
Regi: Michael Jai White
Manus: Chris Hauty
Skådespelare: Michael Jai White, Alex Meraz, Scott Epstein, Todd Duffee, Dean Geyer

Svante Skoog
Galen Heavy Metal dåre, som är redigt svag för gamla Hong Kong-rullar och Italienska skräckklassikers sedan VHS-tidens glansdagar!
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden