London Zombie Epidemic

Zombies, zombies och åter zombies. Zombiefilm har vid det här laget blivit en egen genre, och därtill en kreativt utdöende sådan. Så länge den fortsätter vara kommersiellt framgångsrik lär det dock fortsätta komma zombiefilmer, och jag är absolut inte den som klagar. Så vad är annorlunda med London Zombie Epidemic (originaltitel: Devil’s Playground), varför ska man se den?

Meningarna lär gå isär i fråga om varför, en del kommer gilla det faktum att alla zombies verkar levt tidigare liv som hårt tränande parkouratleter med sina färdigheter färskt i minne trots zombiefiering. Andra kommer hata just det. Storyn som rättfärdigar deras fysiska färdigheter; test av en ny experimentell drog för att höja den fysiska förmågan, på 30,000 villiga britter. Drogen gör det den ska, enda bieffekter är att du blir zombie. Så med det upplägget startar paniken och vi får följa ett antal karaktärer när de handskas med utbrottet av zombiesmittan.

Det där lät kanske inte så nyskapande, fräscht eller speciellt upphetsande. Och nej, det är det inte. Det finns dock en sak som lyfter precis hela filmen, en sak och en person rättare sagt. Hammare + Craig Fairbrass. Den ovilliga antihjälten med det väldigt villiga vapnet. Filmen kämpar emot hans huvudrollsskap hela tiden genom att ge andra karaktärer onödigt utrymme, kärlekshistorier och diverse drama. Men det skiter han i och ger sig på horder av zombies, beväpnad med endast sin hammare sträcker ut sina blodtäckta händer genom tv-skärmen och vrider tittarens blick mot sig. Han svingar och svingar, skallarna krossas, blodet sprutar och zombies skriker. Om en zombie någonsin skulle uppnå en intelligensnivå som tillät den någon form av situationsanalys, så hade den flytt i panik från Craig Fairbrass och hans hammare!

När jag tänker tillbaka på filmen är det enda jag kan tänka på hammaren som viner genom luften och hur jävla cool Craig var i filmen, resten skiter jag faktiskt i, jag vill ha en prequel, sequel, spin-off, vad som helst, bara jag får se en film där han slår sig igenom horder med zombies beväpnad med sin hammare! Om betyget bara skulle baseras på Craig skulle det vara en solklar femma, nu med helheten i åtanke får jag dock sänka det lite, nöjd är jag dock efter att sett igenom filmen och kan varmt rekommendera den.

Sur gangster + hammare möter zombieskallar i en underbar dödsdans! Synd att filmen stundvis dyker och egentligen känns ganska gammal i utförande och story.
[betyg35]


IMDb-Betyg: 5/10
Längd: 92 min
Regi: Mark McQueen
Manus: Burt Ruspoli
Skådespelare: Craig Fairbrass, Jaime Murray, Danny Dyer, MyAnna Buring, Colin Salmon

Marcus Svensson
Startade Violent Cinema 2008 för att skriva om filmerna andra siter missade. Frilansar som filmfotograf och planerar nu hockeyfrilla och Chuck Norris-skägg för att fullända sina rundsparkar.
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden