exterminatorquad

Under veckan släpptes James Glickenhaus gamla Grindhousehämnarfilm ”The Exterminator” från Synapse Films i en Blu-Ray/DVD-combo inklusive extra våld!

* Unrated Director’s Cut of THE EXTERMINATOR

* Original 2.0 Stereo Track (Restored for home video for the first time in the USA)

* Audio Commentary with James Glickenhaus

* Original Theatrical Trailer (HD)

* Original Television Spots (HD)

När Vietnamveteranen John Eastland´s (Ginty) bäste polare, spelad av Steve James (American Ninja), blir brutalt misshandlad av ett kriminellt gäng, blir det droppen över för honom. Utrustad med maskingevär och eldkastare, bestämmer han sig för att rensa bort skiten från New York´s gator. Folket hyllar honom, men polisen är inte lika nöjda med att få rensa upp resterna. John får genast polisen efter sig, under ledning av James Dalton, spelad av hederlige Christopher George, från bl.a. ”City of the Living Dead”.

Denna, tillsammans med ”Death Wish” och ”Vigilante”, visade vart skåpet skulle stå när det gäller att göra mörk, skitig och blodig hämnarfilm. Den når inte riktigt upp till samma kvalitéer som de övriga två, men den har ändå en värdig plats i genren.
På svensk video gick den under namnet ”Utrotaren”. Med en sådan titel vet man att det är en film för oss med hår på bröstet!

Likt ”Death Wish” så fick även ”Exterminator” en trashigare uppföljare producerad av suveräna ”Cannon Films”, och Ginty återvände till rollen. Förhoppningsvis så får även 2:an en värdig utgåva framöver.

Synapse Films släppte som sagt nyss denna pärla i en Blu-Ray/DVD-combo i sin längre Director´s Cut-version, som innehåller extra gore och våld. Och det tackar man inte nej till!

Filmen har blivit restaurerad från originalnegativen i sin orginal 1.78:1 ratio, samt, för första gången sedan biopremiären, så finns även Dolby Stereo-spåret inkluderat. Alla tidigare videoutgåvor på diverse format har endast varit i nermixat Mono.

Filmen är regionsfri, så ge er genast iväg till favoritimportören och beställ ett ex!

Svante Skoog
Galen Heavy Metal dåre, som är redigt svag för gamla Hong Kong-rullar och Italienska skräckklassikers sedan VHS-tidens glansdagar!
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden