horror express1

Christopher Lee och Peter Cushing transporterar en gammal nedfryst fossil på ett tåg genom Sibirien. Plötsligt så vaknar varelsen till liv från sin långa dvala, på riktigt uselt humör, och börjar skapa panik när den förvandlar sina offer till en arme av zombies!

* Murder On The Trans-Siberian Express: New Interview With Director Eugenio Martin

* Notes From The Blacklist: Producer Bernard Gordon Discusses The McCarthy Era

* The Guardian Interview With Peter Cushing 1973 (Audio only)

* Telly And Me: New Interview With Composer John Cacavas

* Introduction by Fangoria Editor Chris Alexander

* Theatrical Trailer

Den 22 november släpper Severin Films den gamla Spansk/Engelska skräckklassikern ”Horror Express” från 1972 på Blu-Ray i USA.

I filmen har vi som sagt den gamla Hammer Films duon Lee och Cushing i huvudrollen som antropologer som får ett rent helvete på ett expresståg genom Sibirien, när deras frakt går lös och bär sig dumt åt mot passagerarna. Varelsen flyttar snabbt över sitt medvetande från kropp till kropp, tills ingen, likt i Carpenter´s ”The Thing”, längre vet vem som är människa eller ej. Att varelsen även kan väcka döda till liv gör ju inte saken bättre. Dock är herr Lee en jävel på att slåss med svärd, men är det tillräckligt för att stoppa varelsens terror? Ett annat känt ansikte i filmen är den hårda Telly Savalas (Kojak) som gärna avfyrar några skottsalvor i kampen.

Severin har nyligen HD-restaurerat filmen från originalmaterialet som nyss blev återfunnet i ett gammalt filmarkiv i Mongolien. Det ska bli spännande att se resultatet av denna nya transfer. Filmen har hittills bara existerat på VHS och DVD i något medioker kvalité, men efter nästan 40 år får den äntligen den överföring den verkligen förtjänar.

Svante Skoog
Galen Heavy Metal dåre, som är redigt svag för gamla Hong Kong-rullar och Italienska skräckklassikers sedan VHS-tidens glansdagar!
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden