halloween-2-movie-title

Universal har nyligen släppt ”Halloween 2″ (1981) USA på Blu-Ray i en fin ”30th Anniversary”-utgåva!

* Terror in the Aisles

* Alternate Ending

* Deleted Scenes

Efter många års väntan kommer äntligen tvåan på Blu-Ray! I denna uppföljare tog Rick Rosenthal över regin, men Carpenter, som även producerar och gjort musiken, hoppade in i slutet av inspelningen för att filma några extra scener, inklusive våldsammare mord. Hade jag inte vetat bättre skulle jag lätt tro att han filmat hela filmen, då den har exakt samma look (tack vare Dean Cundey´s foto) och känsla som övriga Carpenter filmer.

Filmen tar vid exakt där ettan slutade. Laurie (Jamie Lee Curtis) är i chocktillstånd efter attackerna i ettan och förs till sjukhus. Då Michael Myers inte direkt är känd för att ge upp i jakten på henne, så gör han ett litet besök på sjukan, med redigt blodigt slutresultat. Dock är Loomis (Donald Pleasence) honom på spåren, redo att pumpa ännu ett gäng kulor i fanskapet.

Nu kommer de flesta att rasa över mig, men jag föredrar faktiskt tvåan en gnutta. Kan ha att göra med att det var den första filmen jag såg i serien, samt att tempot och bodycount/gore är snäppet högre. Personligen hade jag gärna sett att Myers historien hade slutat här. Tyvärr gjorde den inte det, och efter Halloween 3 (som körde vidare med en ny historia), så återkom han i 4:an och sedan dess har det bara blivit uslare och uslare. Rob Zombies remakes ska vi inte ens prata om, då de är så horribla att jag vill slå honom på käften.

Förutom att filmen är i original 2.35:1 ratio och innehåller DTS-spår i både remixat 5.1 och original 2.0 stereo-spår, så ingår skräckfilmsdokumentären ”Terror in the Aisles”, med bl.a. Donald Pleasence och Nancy Allen, som tar oss på en underhållande resa genom skräckfilmsgenren. Dessutom är det alternativa slutet med, samt ett gäng bortklippta scener. Som grädde på moset är skivan dessutom regionsfri!

Rekommenderar att ni sätter ihop 1:an och 2:an som en fin Double Feature lagom till Halloween-natten! The night He came home!

Svante Skoog
Galen Heavy Metal dåre, som är redigt svag för gamla Hong Kong-rullar och Italienska skräckklassikers sedan VHS-tidens glansdagar!
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden