Insidiouspojke

I Insidious får vi följa nyinflyttade familjen Lambert vars vardag vänds uppochner när deras ene son faller i koma efter en olycka. Efter olyckan börjar det hända konstiga saker i huset, saker som ingen kan förklara till en början.

Innan jag såg Insidious var jag mycket orolig att skulle vara en film som skulle kretsa kring en demonbesatt unge som skulle leva rövare genom filmen, och att vi som tittare skulle tvingas genomlida en timme fyrtio av barnskådespeleri. Sådan tur då, att detta inte är vad Insidious är!

Insidious är en skräckis från James Wan, tidigare känd för bland annat Saw. Även om dessa två filmer skiljer sig ganska mycket från varandra finns det fortfarande en hel del i stilen hos Insidious som skvallrar om Wans tidigare filmer. Dock finner du inte några utdragna tortyrscener eller lömska dödsfällor i familjen Lamberts hus, det är skönt och faktiskt inget som skulle behövts för Insidious klarar sig alldeles utmärkt på egna ben.

Insidious har tyvärr en ganska seg första akt, där allting känns förväntat och till en viss del krystat. Det är synd för jag tycker att filmen verkligen tar fart en bit in. Många gånger i filmens senare skede finner jag mig på helspänn och jag blir verkligen insvept i de olustkänslor Wan vill förmedla. Faktum är att Insidious in emellanåt är riktigt bra och bjuder på oväntade och roliga karaktärer. Som även fast de känns nästan malplacerade fungerar helt ok och bidrar till att göra filmen bättre snarare än att bli ett konstigt irritationsmoment som sticker ut från resten av filmen.

Gillar du filmer som The Eye, Paranormal Activity och Ringu har du absolut något att hämta i den här filmen, och för allt i världen: missa den inte då!

Insidous är en väldigt bra film som passar perfekt i höstmörkret. En något seg inledning drar ner slutbetyget på en film som är riktigt obehaglig! Precis som den ska vara.
[betyg=3]


IMDb-Betyg: 6/10
Längd: 103 min
Regi: James Wan
Manus: Leigh Whannell
Skådespelare: Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins, Lin Shaye

Björn Lundberg
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden