In-the-Line-of-Duty-4

Det här inlägget är en del av listan ”50 HK-Filmer” där vi listar 50 st Hong Kong-filmer du enligt oss måste se! Onda amerikanska tv-spelsbossliknande superskurkar, polishjältar som går över gränsen för vad lagen tillåter för att skipa rättvisa, och mängder, mängder och åter mängder av vansinnesaction proppat med galna stunts! Och i mitten, Donnie Yen, Cynthia Khan och den alltid lika underhållande Michael Woods (här i rollen som ”Black fighter on rooftop / Motorbike”).

Storyn är ganska kliché och jag minns att jag inte fattade att de faktiskt var i USA i början av filmen första gången jag såg den. Något de troligen gjorde för att få filmen att gå bättre i väst. Trots ett något lidande berättande rycker filmen ändå tag i en, och det är svårt att inte sitta och knipa med tårna och bita på naglarna. Det här är förstås inte på grund av den täta stämning som uppstår tack vare filmens manus och skådespel. Nej, det uppstår på grund av alla galna stunts som bombarderar tittaren! Det här är en film vars kvantitet av kvalitativ varierande action är nog för att fylla ett flertal actionfilmer av sitt slag! Varenda scen blir en fest för ögat och det öser på med action, action och mera action genom hela filmen.

Då vi får följa både Donnie Yen och Cynthia Khan i polisutredning filmen cirkulerar kring, och de olika utmaningar de möter varvat om vartannat, lämnas inte en enda scen utan sin beskärda del av action. Upptrappningen och slutklämmen gör att man nästan känner sig utmattad av den blota mängd action man får bevittna, det här är en film du för allt i världen inte får missa! Se den, nu!

 
[betyg45]


IMDb-Betyg: 6/10
Längd: 94 min
Regi: Woo-ping Yuen
Manus: Chi-Sing Cheung, Kwong Kim Yip
Skådespelare: Cynthia Khan, Donnie Yen, Michael Wong, Yat Chor Yuen

Marcus Svensson
Startade Violent Cinema 2008 för att skriva om filmerna andra siter missade. Frilansar som filmfotograf och planerar nu hockeyfrilla och Chuck Norris-skägg för att fullända sina rundsparkar.
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden