recension_hush

recension_hush

Som med så många andra filmer var det ingen brist på lovord utsmetade på hela omslaget för Hush. ”Den bästa brittiska skräckfilmen på flera år”, o.s.v. ”Nice” tänkte jag, förvisso sjukt skeptisk, men ändå hoppfull med Eden Lake och The Descent som första brittiska skräckfilmerna att dyka upp i tankarna.

Hush är ingen skräckfilm. Hush är en Thriller (vilket även står skrivet på omslaget). De tänkta skrämmande momenten ligger ganska glest isär, mycket tid läggs på att etablera karaktärer, situationer och konflikter. Det enda som gör att den ens kan tänkas ses som en skräckfilm är dess fullkomliga ensidighet och endimensionella porträtterande av alla karaktärer förutom just huvudkaraktären. Förstå mig inte fel nu, för jag älskar skräckfilm, och det finns olika typer såklart, men majoriteten av all skräckfilm är ganska enkelspårig. Vi ska bekanta oss med en eller flera personer som utsätts för något slags hot, skapa en relation med dem och sen känna för dem när dåliga saker inträffar. Så vad har det med Hush att göra? Hush är en thriller med lika starka karaktärer, välskrivna story och mångsidiga vinkling som den typiska skräckfilmen har, men utan den täta stämning, många blodiga mord och sköna karaktärer som bör gå hand i hand med det. Den försöker landa mittemellan två genrer och missar istället båda.

Hush har bara en karaktär att följa, det tar brutalt lång tid för filmen att att komma dit den borde ha börjat, och storyn känns bara allmänt slö. Extremt otillfredsställande, någon borde skicka Mark Tonderai på en kvällskurs i manusförfattande så han inte slösar folks tid på detta sätt igen, någonsin…

[betyg1]

Klicka här för att se trailer till filmen!

Filmen finns utgiven av Njutafilms på Svensk Reg 2

Marcus Svensson
Startade Violent Cinema 2008 för att skriva om filmerna andra siter missade. Frilansar som filmfotograf och planerar nu hockeyfrilla och Chuck Norris-skägg för att fullända sina rundsparkar.
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden