Blastfighter1

Efter att polisen Tiger Sharp (Michael Sopkiw) suttit inne 8 år, pga att ha tagit lagen i egna händer och skjutit ihjäl sin frus mördare, bestämmer han sig för att återvända till sin lilla hemstad för ett stilla liv.

Dock blir det inte lugn och ro nån längre stund, då han dras in i en härva med ett gäng tjuvskyttar som genast börjar jävlas med honom. Värre blir det när dessa jäkla rednecks trissar upp bråket till den gräns att det slutar med att hans dotter blir skjuten. Nu brister det rejält för Tiger som än en gång tar lagen i egna händer, och med sitt specialbyggda gevär bokstavligen utplånar buset.

Detta är italiens svar på ”Den Sista Färden” med en gnutta ”First Blood”, regisserad av Lamberto Bava, och med den alltid lika suveräna George Eastman i en av huvudrollerna. Michael Sopkiw är bra i rollen som Tiger, även om han inte når samma nivå som i hans övriga filmer som bl.a. 2019: After the Fall of New York m.m. Filmen snubblar även en del i tempot under första halvan, men tar igen det, speciellt under de sista 15 minuterna när Tiger går över i bästa ”Terminator mode”. Håll även ögonen öppna för en liten cameo av mannen som spelade den inavlade ungen med banjon i ”Den Sista Färden”!

Filmen finns släppt i en riktigt fin utgåva av ”Njuta Films” här i Sverige. För att se den på Engelska, vilket är dess huvudspår (den var filmad för den internationella marknaden) så måste man in i extras menyn. Varför dom valt att göra på detta sätt har jag ingen aning om då jag först trodde den saknade det engelska spåret.

En klassiker inom italiensk 80-tals action som inte riktigt når till toppskiktet, men som ändå hör hemma i DVD samlingen!
[betyg35]


IMDb-Betyg: 5/10
Längd: 87 min
Regi: Lamberto Bava
Manus: Massimo De Rita, Dardano Sacchetti
Skådespelare: Michael Sopkiw, Valentina Forte, George Eastman, Stefano Mingardo

Svante Skoog
Galen Heavy Metal dåre, som är redigt svag för gamla Hong Kong-rullar och Italienska skräckklassikers sedan VHS-tidens glansdagar!
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden