amer-poster

Kritikernas tycke om filmen har varit delade, en del har förtrollats av det fantastiskt snygga fotot ansett filmen vara en av årets bästa (bl.a. en viss Tarantino) och en del har tyckt att det varit en substanslös orgie i snygga bilder. Jag och Svante kollade igenom filmen häromdagen, och är helt överens om vilken sida vi båda står på i fråga om filmens ris eller ros.

Det här blir en kort recension, för jag vill inte slänga bort mer tid på den här filmen än vad jag redan gjort. Först och främst, ja, filmen var riktigt jävla snygg, och hade jag bara sett bilder från den hade jag absolut också sagt att det var en Giallo. Hyllningarna till genren är många och förutom fotot är även musiken helt rätt, de få stunder det är musik vill säga. Här slutar dock allt som har med Giallo att göra, iaf så som jag, och även Svante ser det.

Att kalla filmen substanslös är nästan en underdrift. Storyn är nästintill obefintlig och någon röd tråd kan man helt glömma bort att finna. Filmen är mer som ett hopkok av flera olika garnnystan efter att en hord med katter lekt sig utmattade med dem.

Det känns väldigt synd att en film som började med en sån fantastisk vibb lyckas störtdyka så enormt, för första 10-15 minuterna var riktigt bra. Sen slutar det helt hända saker och man inser mer och mer ju längre tiden går att det aldrig kommer utvecklas till något mer än bara bilder. Jättetråkigt men än mer tråkigt var det att se filmen.

Det här är inte en Giallo/Thriller som den klassificerats som, det är mer ett experiment i den visuella Giallo-stilen utan någon ordentlig story.
[betyg1]


IMDb-Betyg: 6/10
Längd: 90 min
Regi: Hélène Cattet
Manus:
Skådespelare: Cassandra Forêt, Charlotte Eugène Guibeaud, Marie Bos, Bianca Maria D’Amato

Marcus Svensson
Startade Violent Cinema 2008 för att skriva om filmerna andra siter missade. Frilansar som filmfotograf och planerar nu hockeyfrilla och Chuck Norris-skägg för att fullända sina rundsparkar.
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden