a-better-tomorrow-top
Det här inlägget är en del av listan ”50 HK-Filmer” där vi listar 50 st Hong Kong-filmer du enligt oss måste se!

Först ut på listan har vi en riktig kultklassiker! A Better Tomorrow var den första John Woo-film jag såg, och även den film som gjorde att jag fick upp ögonen för mer än martial-arts-filmer från Asien. Den gör så mycket så bra, den gör så mycket så coolt, och den gör så mycket, så fånigt.. Bästa kompis-kärleken flödar och tårarna rinner i scener om heder, svek och skuld. Men det gör inget, alla delar som inte fungerar sådär klockrent idag som de gjorde för 10 år sedan, när jag först såg filmen, stör mig inte det minsta. De liksom försvinner emellan allt som är så bra, mellan allt som är så coolt. Framförallt så drunknar de i den perfekta stämning som genomsyrar hela filmen!

John Woo’s A Better Tomorrow är inget mindre än ett mästerverk. En perfekt introduktion till listan som med hundra procents säkerhet kommer nämna både John Woo och Chow Yun Fat fler gånger framöver!

 
[betyg4]

 


IMDb-Betyg: 7.5/10
Längd: 95 min
Regi: John Woo
Manus: Hing-Ka Chan, Suk-Wah Leung
Skådespelare: Yun-Fat Chow, Lung Ti, Leslie Cheung


Marcus Svensson
Startade Violent Cinema 2008 för att skriva om filmerna andra siter missade. Frilansar som filmfotograf och planerar nu hockeyfrilla och Chuck Norris-skägg för att fullända sina rundsparkar.
Dela:
Pusha
Blogg listad på Bloggtoppen.se Film/Tv Nöje och Underhållning Bloggparaden